Nu op de radio: Archipel Actueel

Tranen bij de Kerststal op het Diekhuusplein

Foto

"Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het zien van de levende kerststal" vertelde een mevrouw zondagavond 20 december 2015 op het Diekhuusplein van Middelharnis tijdens de kinderkersttocht van Nazareth naar Bethlehem waar naar schatting 600 deelnemers aan deel namen.

De Oecumenische Werkgroep organiseerde voor de derde maal een kinderkersttocht langs de diverse kerken van Middelharnis en Sommelsdijk. "Het evenement wordt elke keer groter" aldus een van de organisatoren. Met Jozef en Maria voorop liepen de 250 kinderen met hun lampion en hun ouders langs de 750 met kaarsjes gevulde jampotten de verlichte route vanuit de Exoduskerk, via de Emmauskerk, Bosseschool, Rooms Katholieke Kerk naar de kerststal op het Diekhuusplein. De kinderen werden halverwege de tocht vergezeld door de sterdrager, herders, engelen en de drie wijzen uit het verre Oosten.

Langs de route brachten diverse muzikanten, het engelenkoor van de Van Gentschool, Sempre Crescendo en het Oecumenisch gelegenheidskoor kerstliederen ten gehore, waardoor de lange tocht van Nazareth naar Bethlehem minder ver leek.

Bij de muziektent moest even gewacht worden voordat de tocht als een geheel naar de kerststal op het Diekhuusplein kon lopen. Een reactie van een kind: "De dokter is vast nog bij Maria. Daarom moeten we even wachten".
In doeken gehuld lag daar in de kribbe een lief klein kindje. Als afsluiting werden nog enkele kerstliederen gezongen waarna er door leden van de Evangelische Gemeente De Rots voor chocolademelk werd gezorgd.

De Oecumenische Werkgroep, bestaande uit leden van de Emmaus-, Exodus,- Ichtus,- Remonstrantse,- en Rooms Katholieke kerken van Goeree-Overflakkee, kijkt terug op een zeer geslaagde kinderkersttocht en danken alle vrijwilligers, kerken en sponsoren die deze tocht mogelijk hebben gemaakt. Het Missionair Werk van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en Parochiële Caritasinstellingen (PCI) hebben dit evenement mede financieel ondersteund.
De collecte kwam ten goede aan Stichting Vluchteling: NL48INGB0000000999 Den Haag.