Tulpenwandeltocht bewijst bestaansrecht

Foto

Zaterdag 13 april stond de 2e editie van de Tulpenwandeltocht op de agenda. Deelnemers konden kiezen uit drie afstanden, 10km, 17,5 km en 25 km. Door het erg koude voorjaar stonden de tulpen helaas nog niet in bloei. Dat weerhield 376 lopers er niet van om aan de start te verschijnen. Het aantal deelnemers lag hiermee een fractie lager dan tijdens de 1e editie.

Na het voordragen van een prachtig gedicht schoot Wethouder Gerrit de Jong de eerste deelnemers om 09:00 uur op weg voor een tocht door polders en over dijken rond Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet. Vooraf waren de routes op een uitstekende manier uitgezet door Daan van den Broek en Leen van 't Hof.

Verreweg de meeste deelnemers kenden tijdens de tocht geen problemen. Bij de stempelposten was het een gezellige drukte. Vooral de doorkomst in Stad aan 't Haringvliet maakte indruk op de wandelaars. Het dorp was feestelijk versierd en nabij de vernieuwde haven werden de deelnemers getrakteerd op warme pannenkoeken, andere lekkernijen en muziek. Zo vormde de doorkomst door dit dorp de kers op de taart van de Tulpenwandeltocht.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde 2e editie. Een dergelijk evenement is niet te organiseren zonder sponsors en vrijwilligers. Liefst 35 personen waren in touw om de Tulpenwandeltocht te laten slagen.

Dinsdag 14 mei 2013 wordt de opbrengst bekend gemaakt. In gebouw De Doele in Sommelsdijk worden cheques uitgereikt aan vertegenwoordigers van de twee goede doelen voor deze tocht; De voedselbank Goeree-Overflakkee en Stichting D'n Speultuun.

Binnenkort starten de voorbereidingen voor de 3e editie van het evenement. Meest waarschijnlijke datum is zaterdag 19 april 2014.

Kijk voor meer foto's in het fotoboek van Wilko van Dam.

DeltaFiber