Tulpenwandeltocht voor de voedselbank

Na de succesvolle 1e editie van de Tulpenwandeltocht in Middelharnis in het voorjaar van 2012 heeft de organisatie besloten om een 2e editie te organiseren. Zaterdag 13 april 2013 start de 2e Tulpenwandeltocht vanaf het terrein van AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. Ook dit jaar is de opbrengst voor de Voedselbank.

In mei 2012 overhandigden de tevreden organisatoren twee cheques van elk 3000 euro aan de besturen van de Voedselbank Goeree-Overflakkee en de Moedige Moeders Goeree-Overflakkee. Ondanks de slechte weersomstandigheden trotseerden bijna 400 lopers en meer dan 30 vrijwilligers de soms barre weersomstandigheden. Met dank aan de vele sponsors, vrijwilligers en wandelaars ging de 1e editie als zeer succesvol in de boeken.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 2e editie al weer van start gegaan. Mede door gekregen feedback van deelnemers zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo vervalt de 5 km en kunnen de wandelaars kiezen uit 10, ca. 17,5 en 25 km. Aan de hand van de locaties van de tulpenvelden rond Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet worden gevarieerde routes uitgezet. Om praktische redenen vervalt de mogelijkheid om vooraf in te schrijven. Dit kan alleen op de dag zelf in de kantine van AV Flakkee.

Als lokaal goed doel voor 2013 is opnieuw gekozen voor de Voedselbank Goeree-Overflakkee. Vorig jaar zijn goede contacten gelegd met het bestuur van de voedselbank en opnieuw is gebleken dat ondersteuning zeer noodzakelijk is.

De organisatie van de Tulpenwandeltocht in Middelharnis rekent ook voor de 2e editie weer op veel enthousiaste lopers uit de hele regio. Sponsors en vrijwilligers zijn van harte welkom.