Turnclub Turn2Move bestaat 1 jaar

Na een jaar hard werken kijkt turnclub Turn2Move zeer tevreden terug op een succesvol eerste jaar. Inmiddels telt de club uit Sommelsdijk ruim 130 actief sportende leden die elke week komen gymmen en turnen. Het feit dat alle lesgevers gediplomeerd zijn, heeft daar een grote rol in gespeeld. Bij Turn2Move staan de sport en de sporters centraal, naast gezelligheid komen de leden vooral om op een leuke manier wat te leren en actief bezig te zijn.

Peuters/Kleuters
Bij de peuter- en kleutergroep op woensdagmiddag leren de allerkleinsten hun motoriek te ontwikkelen doordat zij op een speelse en leuke manier uitgedaagd worden om over een parcours te bewegen. De ene les is het thema de dieren uit de jungle, de volgende les is er weer een ander thema, zodat de kinderen hun fantasie goed kunnen gebruiken. Voor een goede sociale en didactische begeleiding staan er naast juf Anouk vooral oudere assistenten in de zaal.

Meisjes
Vooral de meisjesgroepen zijn het afgelopen jaar hard gegroeid. Er zijn inmiddels twee verschillende lessen voor meisjes van 6 en 7 jaar op woensdag en op donderdag, een les voor meisjes van 8 en 9 jaar op woensdag en een les voor meisjes van 10 jaar en ouder op woensdag.

Jongens
Ook de jongensgroep op donderdag van 6 jaar en ouder is hard gegroeid. Inmiddels zitten er 24 jongens in de groep en er wordt overwogen om de groep op te splitsen in 1 groep jonge jongens en 1 groep oudere jongens. Ondanks dat er op dit moment 1 groep is van 6 jaar en ouder, levert dit geen problemen op. Er wordt elke les gewerkt in vier groepjes met in elk groepje de jongens van dezelfde leeftijd bij elkaar. De oudere jongens van 10, 11 en 12 jaar krijgen op die manier een andere les dan de jongere jongens, wel dezelfde toestellen maar moeilijkere elementen, passend bij hun leeftijd. De sfeer in deze groep is erg goed doordat de jongens elke les heldere en duidelijke lessen krijgen en, door de grote groep assistenten, veel individuele aandacht.

Volwassenen
Ook voor volwassenen is er een groep, op woensdagavond. Tijdens deze twee uur durende les komen er elke les weer andere toestellen aan de beurt, waarop iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Regelmatig komt er een gastdocent die gespecialiseerd is in een bepaald toestel. Zo komt op 5 februari 2014 gastdocent Robin van Musscher lesgeven op de minitrampoline.

Toekomst
De eerste prioriteit voor Turn2Move blijft het geven van kwalitatieve lessen. De verwachting is dat, door de toeloop van nieuwe leden, het lesaanbod het komende jaar uitgebreid wordt. Ook blijft de club volop bezig met het opleiden van nieuw en bestaand kader, zodat ook de nieuwe lessen leuk, leerzaam en veilig zijn.

Informatie
Op de website www.turn2move.nl staan alle lestijden van Turn2Move. Ook zijn er leuke filmpjes van de meisjes turnles, de jongens turnles en de peuter/kleuterles te zien. Op de facebook pagina staan ook veel foto's om een goede indruk te krijgen hoe de lessen er uit zien. Kinderen mogen één proefles gratis mee doen. Voor informatie kunt u ook bellen naar 0187-487513 of mailen naar info@turn2move.nl.