Twaalf nieuwe speeltoestellen in de gemeente Goedereede

Foto

De gemeente Goedereede plaatste in april en mei twaalf nieuwe speeltoestellen in de dorpskernen. De plaatsing van de speeltoestellen is een onderdeel van het beleidsplan ‘Geen kind buiten spel'. Hierbij geeft de gemeente Goedereede een eenmalige impuls aan alle speelplaatsen. Naast de plaatsing van twaalf nieuwe speeltoestellen knapt de gemeente Goedereede ook een aantal bestaande toestellen op. Sommige speelplaatsen krijgen glooiingen in het gras. Ook plaatst de gemeente nieuwe speelelementen zoals zit- en stapstenen.

"Het plaatsen en opknappen van speeltoestellen is onderdeel van het beleidsplan 'Geen kind buiten spel'. Het doel van het plan is om een eenmalige impuls aan alle speelplaatsen in de gemeente Goedereede te geven zodat ze niet alleen veiliger, maar ook nog leuker zijn om te bezoeken", aldus wethouder E. Tuk, die beheer en uitvoering in zijn portefeuille heeft. Bij het opstellen van het plan hield de gemeente rekening met de wensen van de kinderen van de basisscholen. De kinderen maakten tekeningen over ‘hun fijnste speelplaats' en vertelden waar zij het liefst spelen. Tijdens de inloopavonden van de gemeente Goedereede op 8 en 9 maart 2011 gaven ook de inwoners van de gemeente hun mening over de inrichting van de
speelplaatsen. De gemeente Goedereede verwerkte een aantal waardevolle ideeën in het uitvoeringsplan.

Meer informatie over het beleidsplan ‘Geen kind buiten spel' kunt u vinden op de website van de gemeente Goedereede: www.goedereede.nl. Ook kunt u contact opnemen met mevrouw C. Doornbosch van de gemeente Goedereede. Zij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0187-491500, of per e-mail; cdoornbosch@goedereede.nl.