Twee acties voor KNRM station Stellendam

logoknrmZaterdag 26 juni 2010 om 18:10 uur werd de bemanning van de reddingboot Corrie Dijkstra van Elk van KNRM station Stellendam binnen, de tijdelijke vervanger van de Neeltje Struijs, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorstoring op het Haringvliet. 

Er werd uitgevaren met de reddingboot naar het scheepje, wat ter hoogte van het Quackstrand bij Hellevoetsluis lag. Ter plaatse gekomen werd er een sleepverbinding gemaakt en de motorkruiser, van zes meter lengte met drie personen aan boord, werd in Hellevoetsluis afgemeerd.

Zaterdag 26 juni 2010 om 21:43 uur werd de bemanning van de Antoinette van KNRM station Stellendam buiten, door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een jetski aan de grond. Deze was met een vaart op de zandplaat Bokkegat, tussen de Hinder en de Pampus, gevaren en kon niet meer los komen. Er werd uitgevaren en bijna ter plaatse gekomen kwam de bestuurder van de jetski de reddingboot tegemoet. Hij was uiteindelijk zelf los gekomen dus kon de Antoinette terug naar station.