Veel vrijwillige inzet tijdens NL Doet

Foto

Op 20 en 21 maart 2015 organiseerde het Oranje Fonds NL Doet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op Goeree-Overflakkee hebben veel vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken door diverse klussen te klaren en sociale initiatieven te ondersteunen die door organisaties bij het Oranje Fonds waren aangemeld. Het Oranje Fonds wil met deze dagen laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving.

Bijvoorbeeld voor de Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge. Op zaterdag 21 maart hielpen 18 vrijwilligers om alle dierenverblijven en hokken weer van een nieuwe verflaag te voorzien. Ondanks het regenachtige weer die dag is er toch aardig wat werk verzet en een aantal vrijwilligers beloofden terug te komen om het werk af te maken. Ook deden er een aantal leerlingen van CSG Prins Maurits mee die de uren konden gebruiken voor hun maatschappelijke stage. Na de soep met broodjes ontving elke vrijwilliger een oorkonde en een kortingsbon voor de Gamma. Uit handen van de vrijwilligers Petra 't Hoen en Jaapwillem Eijkenduijn van de PvdA ontving de Stichting nog een cheque t.w.v. € 200,-. De PvdA had onder haar leden een inzamelingsactie gehouden om het voortbestaan van de kinderboerderij te ondersteunen.

CDA klust mee
Het CDA Goeree-Overflakkee probeert ieder jaar een klus te kiezen die past bij de thema's van het CDA. Dit jaar is in het kader van het thema leefbaarheid gekozen om dorpshuis 't Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet een opknapbeurt te geven. Een groep lokale CDA'ers ging onder andere aan de slag met de verfkwast, het schoonmaken van de keuken, het vullen van de plantenbakken en het ophangen van rolgordijnen. Gelukkig waren er naast de mensen van het CDA ook een hoop andere enthousiaste vrijwilligers aanwezig die hier hun schouders onder hebben gezet. Samen hebben ze er een leuke en goede dag van gemaakt en 't Trefpunt ziet er weer uit als om door een ringetje te halen.

Het Oranje Fonds en de geholpen organisaties bedanken alle vrijwilligers heel hartelijk voor hun inzet.