Verloskundig centrum CuraVita officieel geopend

Foto

De 2,5-jarige Loïs Boone opende op donderdag 11 juni 2015 officieel de deuren van verloskundig centrum CuraVita door het ceremonieel doorscheuren van een papier. Hiermee werd de toegang tot het nieuwe verloskundig centrum vrijgemaakt.

Loïs is het eerste kindje dat geboren is bij CuraVita sinds Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis besloot om onder de naam CuraVita alle verloskundige zorg, van verloskundige tot gynaecoloog, onder 1 dak te organiseren. Hierdoor biedt CuraVita zeer complete zwangerschapsbegeleiding met zowel de zorg van een verloskundige praktijk als de verloskundige zorg van een ziekenhuis. De kraamsuites zijn al enige tijd in gebruik, maar de bouw van het verloskundig centrum is nu helemaal klaar.

De opening
Tijdens de opening genoten de aanwezigen vermaakt met een quiz en een aantal interessante presentaties over de historie, ontwikkeling en toekomst van verloskundige zorg. De manier waarop de verloskundige zorg bij CuraVita geregeld is, is zo uniek dat verloskundigen vanuit heel Nederland bij het verloskundig centrum navragen hoe die zorg geregeld is. Ook werd het verloskundige centrum door Bouwbedrijf Boogert verrast met een prachtige gift voor de verdere aankleding van CuraVita.

Over CuraVita
Bij verloskundig centrum CuraVita werken verloskundigen en gynaecologen nauw samen. Op Goeree-Overflakkee kunnen zwangeren terecht voor zwangerschapsbegeleiding en hun bevalling; zowel voor de thuisbevalling als voor een poliklinische of medische bevalling in een van de luxe kraamsuites. Vrouwen van Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland kunnen voor hun zwangerschapsbegeleiding terecht bij de verloskundige praktijk in de eigen omgeving en voor de bevalling (poliklinisch of een bevalling met medische indicatie) kunnen zij bevallen in een van de kraamsuites van CuraVita.

De nauwe samenwerking tussen de verloskundige praktijken uit de omgeving en het verloskundig centrum zorgen ervoor dat de zwangere veilig kan bevallen bij haar eigen verloskundige in de kraamsuites. Als het nodig is, is medische hulp van de gynaecologen en medische apparatuur aanwezig. Alle zwangeren uit de regio worden besproken in een overleg met verloskundigen, gynaecologen en indien nodig kinderartsen. Daardoor zijn alle professionals op de hoogte van de zwangerschapsgeschiedenis. Gaat de bevalling niet zoals gepland, dan gaat er geen informatie verloren. De zwangerschapsgeschiedenis is immers bekend.