Vermiste pater Gerrit gevonden

Foto behorende bij Vermiste pater Gerrit gevonden
Foto behorende bij Vermiste pater Gerrit gevonden
Foto behorende bij Vermiste pater Gerrit gevonden
Inzet helikopter levert snel resultaat

Sinds 1 juli 2015 was men op zoek naar de 83-jarige Gerrit van der Arend, ook wel pater Gerrit genoemd. Op maandag 6 juli 2015 is het stoffelijk overschot aangetroffen langs de N59 bij Oude-Tonge. De politie gaat uit van een natuurlijke dood.

Naast de politie hebben ook vrijwilligers gezocht naar Gerrit die vermist werd vanuit verzorgingstehuis Ebbe en Vloed. Via Facebook was er zelfs een actie opgezet om maandagavond 6 juli 2015 met een grote groep vrijwilligers naar de demente man te gaan zoeken.

Zoekactie per helikopter
Omdat Gerrit na een paar dagen nog steeds niet was gevonden schakelde de familie de hulp in van Aerial Service Holland. Dit bedrijf is onder andere werkzaam voor de agrarische sector en onderzoekt bijvoorbeeld gewassen vanuit de lucht. Aerial Service Holland heeft gespecialiseerd apparatuur die goed ingezet kon worden voor de zoektocht naar van der Arend. In samenwerking met Prince Helicopters is maandag 6 juli 2015 om 07:00 uur de zoektocht gestart.

Aan de familie is gevraagd wat de interesses waren van Gerrit om zo gericht te kunnen zoeken in en rondom Oude-Tonge. De 83-jarige pater hield erg van de natuur en daarom begon men met zoeken bij de natuur rondom de Grevelingendam. Na een korte zoektocht was het levenloze lichaam al in beeld en kon de familie ingelicht worden.