Vernieuwing haven Stad aan 't Haringvliet van start

Het gebied rond de haven van Stad aan 't Haringvliet krijgt in de komende drie maanden een nieuwe uitstraling, die past bij de huidige recreatieve functie van de haven. De werkzaamheden hiervoor starten op dinsdag 18 september 2012 en zijn naar verwachting in december 2012 afgerond.

De inwoners uit Stad aan 't Haringvliet hebben zelf ideeën aangedragen die een positieve impuls aan het gebied moeten geven. Een aantal inwoners heeft vervolgens aan de uitwerking van de plannen gewerkt. De gemeente Middelharnis heeft dit proces begeleid en draagt zorg voor de uitvoering van de plannen.

Wandelroute
Uitgangspunt bij de plannen is dat er een wandelroute langs de haven gecreëerd wordt, waar je ook prettig kunt vertoeven. Naast nieuwe bestrating en verlichting, komen er diverse nieuwe elementen rond de haven. Er worden meerpalen met wetenswaardigheden bij de haven geplaatst, het weeghuisje komt terug als ontmoetingsplek voor inwoners en er kan gepicknickt worden aan picknicktafels. Op de dijk bij de sluis komt een brede trap die ook als tribune kan dienen, met de haven als podium.

Er wordt gestart met de werkzaamheden aan en rondom de dijk, omdat deze werkzaamheden voor de start van het stormseizoen (1 oktober) afgerond moeten zijn. Daarna gaat men verder met de overige werkzaamheden, die in december afgerond zijn, met uitzondering van het weeghuisje. Dit weeghuisje wordt namelijk in dit schooljaar door leerlingen van het Edudelta College gebouwd.