Vierde editie van Het Delta Netwerk groot succes

Foto
De kunst van de verbinding, die verstaan we wel op Goeree-Overflakkee

Begin december 2015 vond de vierde bijeenkomst plaats van Het Delta Netwerk. Dit jaar stond deze bijeenkomst in het teken van "De kunst van de verbinding". Met zo'n 150 ondernemers, bestuurders en andere zakelijk belanghebbenden in de zaal was ook deze bijeenkomst van Het Delta Netwerk weer een groot succes.

Het eiland van de verbindingen
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee opende als gastvrouw de bijeenkomst met een optimistisch betoog over de toekomst van het eiland. Het eiland is aan het verduurzamen en om dat goed te doen worden overal verbindingen gelegd, wordt samengewerkt en worden allianties gemaakt. Goeree-Overflakkee is met recht het eiland van de verbindingen.

Goede uitgangspositie
Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland was helaas door ziekte geveld, maar programma directeur Hans Kleij die in zijn plaats sprak, benadrukte de goede uitgangspositie van Goeree-Overflakkee voor de verduurzaming. "Het eiland heeft alles in zich om het meest duurzame eiland te worden. Gemotiveerde en actieve ondernemers, een welwillend bestuur en heel veel innovatie op het eiland."

Duurzaamheidslening
De Rabobank bood de aanwezigen bij monde van het hoofd duurzaamheid van Rabobank Markten Hans Biemans een inkijk in hoe de Rabobank met eigen dienstverlening bijdraagt aan de verduurzaming. Een speciale lening bijvoorbeeld voor duurzaamheid initiatieven, waarbij bestaande duurzaamheidskeurmerken een rol spelen. Een rechtstreekse verbinding tussen financiële dienstverlening en helpen bij verduurzaming.

Pitches leerlingen CSG Prins Maurits
In het kader van het project ‘Junior Companies' zijn vier groepen leerlingen van de CSG Prins Maurits bezig met het oprichten van een eigen bedrijf. Van begin tot eind, van planvorming, financiering tot productontwerp, fabricage en marketing. Zij mochten alle vier tijdens Het Delta Netwerk ieder precies 60 seconden hun product pitchen. Geen enkele groep had meer tijd nodig om de zaal te overtuigen van het product. Na afloop vonden deze dan ook gretig aftrek bij de aanwezige ondernemers en bestuurders.

De droom van Marijn de Vries
De keynote van de avond was voor journaliste en topwielrenster Marijn de Vries. Die vanuit een succesvolle journalistieke carrière besloot om te gaan fietsen. Want dat bleek ze goed te kunnen. In korte tijd bereikte zij een zeer hoog niveau, fietste grote klassiekers en kampioenschappen in het peloton met onder andere Marianne Vos. Haar boodschap aan de zaal was: blijf niet hangen in bezwaren. Doe het gewoon, maak de stap en realiseer je droom.

Netwerken
Na het minisymposium werd in het Inspiratiecentrum Grevelingen uitgebreid gebruik gemaakt van de mogelijkheid te netwerken onder het genot van een drankje en diverse streekproducten.

Het Delta Netwerk
De bijeenkomsten van Het Delta Netwerk worden georganiseerd door de Stichting Het Delta Netwerk die tot doel heeft om beslissers en belangrijke stakeholders bijeen te brengen ten gunste van de economische ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Met ruim 150 aanwezigen was deze vierde bijeenkomst van Het Delta Netwerk wederom een succes. De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee en wordt financieel mede ondersteund door hoofdsponsor Rabobank Het Haringvliet, provincie Zuid-Holland en Strand Resort Ouddorp Duin. De organisatie is mede mogelijk gemaakt door de FOGO en Inspiratiecentrum Grevelingen.