Vrijwilligster in hart en nieren koninklijk onderscheiden

Foto

Mevrouw L.C. van den Berge-Soeteman is zaterdag 7 november 2015 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens het 60-jarige jubileumfeest van de ANBO.

Mevrouw Van den Berge-Soeteman is een vrijwilligster in hart en nieren. Zij zet zich minimaal dertig uur per week vrijwillig in voor de samenleving. Sinds 2002 is ze vrijwilligster bij de ANBO afdeling Oostflakkee. De ANBO is een belangenvereniging voor senioren. Alle activiteiten zoals bingomiddagen, poteravonden, sporten onder begeleiding, fietsen met de leden, koffieochtenden, paas en kerstmiddagen worden door haar georganiseerd.

Ook is mevrouw Van den Berge-Soeteman secretaris van het bestuur van de ANBO. Zij is een drijvende kracht voor de ANBO en zorgt voor een mooie invulling van de dag voor de ouderen onder ons. In november 2015 viert ze haar 12,5 jarig jubileum bij de ANBO.

Daarnaast is mevrouw Van den Berge-Soeteman al zestien jaar vrijwilligster bij het Rode Kruis, afdeling Oude-Tonge. Zo is ze wekelijks aanwezig in verzorgingshuis Ebbe en Vloed om de senioren te helpen met handwerken of spelletjes. Ook verzorgt ze hier de tweejaarlijkse bingomiddag. Verder heeft ze voor het Rode Kruis drie jaar de bloedtransfusiedagen georganiseerd in Oude-Tonge en organiseert ze het jaarlijkse reisje voor eenzame en gehandicapte mensen.

Naast deze vrijwillige werkzaamheden is ze drie jaar mantelzorger geweest voor een ziek familielid.

De burgemeester haalde in haar toespraak aan dat mensen zoals mevrouw Van den Berge-Soeteman onmisbaar zijn voor de samenleving, en zeker voor de ouderen en hulpbehoevenden.