VVD stemt in met herindeling Goeree-Overflakkee

In de Provinciale Statenvergadering van 13 oktober 2010 heeft de VVD ingestemd met de herindeling van Goeree-Overflakkee. De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 15 september 2009 de procedure gestart om op het eiland Goeree-Overflakkee met de gemeenten Goedereede, Middelharnis, Dirksland en Oostflakkee samen te voegen tot één gemeente.

Na veel overleg over de bestuurlijke toekomst van het eiland hebben de Provinciale Staten op 13 oktober 2010 met overgrote meerderheid het besluit genomen tot deze herindeling.
 
De VVD heeft een wel afgewogen beslissing genomen. Een breed gedragen besluit, zowel door de Provinciale Statenfractie als de vier VVD fracties in bovengenoemde gemeenten. De herindeling van Goeree-Overflakkee zorgt voor één gemeentebestuur voor het hele eiland. Naar de grote gemeente Goeree-Overflakkee zal veel beter worden geluisterd dan naar een gevierendeeld eiland. Hiermee maakt Goeree-Overflakkee haar eigen toekomst.
 
"Eén gemeentebestuur voor het hele eiland, iedere inwoner gaat nu meer dan vroeger over het reilen en zeilen van zowel hun eigen dorp als dat van het hele eiland," aldus Eduard Schuringa van de VVD-fractie in Zuid-Holland. Door de herindeling kunnen de inwoners van het eiland Goeree-Overflakkee intern hun identiteit verstevigen, hun externe belangen worden verdedigd door één sterk gemeentebestuur.