Wat gebeurt er met de oude gemeentehuizen?

logo_goeree-overflakkeeRegelmatig komt bij de gemeente Goeree-Overflakkee de vraag voorbij "Wat gebeurt er nu met de oude gemeentehuizen?" Reden voor de communicatieafdeling van de gemeente om een huidige stand van zaken te geven over het gemeentehuis van voormalige gemeente Goedereede, Dirksland en Oostflakkee.

Voormalig gemeentehuis Goedereede
Van het gemeentehuis in Goedereede wordt er één ruimte verhuurd aan de Ambulancedienst. Daarnaast maakt de vrijwillige brandweer gebruik van het gebouw voor oefeningen. Er wordt nog bekeken of het pand gehandhaafd blijft of dat er op deze locatie mogelijkheden zijn voor het bouwen van woningen, een zorgcomplex of kantoorruimte.

Voormalig gemeentehuis Dirksland
Een deel van het gemeentehuis in Dirksland wordt verhuurd. Over de rest van het gebouw vinden regelmatig gesprekken plaats.

Voormalig gemeentehuis Oostflakkee
In Oude-Tonge wordt het gemeentehuis regelmatig bezichtigd en vinden er gesprekken plaats met gegadigden die het pand, of een gedeelte daarvan, willen kopen of huren.

Overige gebouwen
Zoals bekend, is het gemeentehuis van Middelharnis uitgebreid met een nieuw aangebouwd gedeelte en functioneert dit gebouw nu als het gemeentehuis van de gemeente Goeree-Overflakkee. In Het Rondeel (voormalig ISGO-gebouw) aan de Dwarsweg in Middelharnis bevindt zich het Streekarchief. Ook bevindt zich de raadzaal van de gemeente Goeree-Overflakkee in Het Rondeel, waar de raadsvergaderingen plaatsvinden en huwelijken worden voltrokken. Daarnaast biedt het gebouw ruimte voor de fractiekamers, vergadermogelijkheden voor het gemeentepersoneel en gemeenteraadsleden.

Het Webego-gebouw aan de Pascal in Middelharnis biedt onderdak aan Uitvoeringsbedrijf Wsw dat onderdeel is van de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook is hier sinds het voorjaar van 2014 district Midden van de Buitendienst gevestigd. De locatie wordt gebruikt voor de huisvesting van het personeel, het wagenpark, de werkplaats en het magazijn.