Week van het geld op OBS De Westhoek

De week van het geld is door de overheid in het leven geroepen om leerlingen om te leren gaan met geld. In 2014 was dat de week van 10 tot en met 14 maart. Vele banken in deze regio verzorgden gastlessen op een basisschool. Op OBS De Westhoek in Ouddorp verzorgde Jan-Paul Smaal van ING bank de zogenaamde gastles.

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 leerden spelenderwijs omgaan met geld, aan de hand van vier thema's: Ken je geldbezit!, Ken je geldgrenzen!, Ken je geldmogelijkheden! en Ken jouw wereld van het geld! In een groepje deden leerlingen mee aan de Cash Quiz onder leiding van de quizmaster. Bas Bankpas speelde een grote rol in deze quiz en beleefde avonturen die met geld te maken hebben.

Leerlingen moesten samen antwoorden geven op vragen en nadenken hoe ze iets zouden aanpakken. Daarmee konden ze geld verdienen. De leerlingen met het grootste budget, hebben de quiz gewonnen. Nog belangrijker, ze zijn een hoop wijzer geworden deze middag.

Natuurlijk was het ook interessant dat ze vragen konden stellen aan iemand die bij de bank werkt, ook al waren de antwoorden best ingewikkeld. Er kwamen vragen voorbij over de crisis, failliete bedrijven en spaarrekeningen. Ze zijn het er over eens dat sparen voor later heel belangrijk is en als ze nog niet begonnen waren, zijn ze nu gestart. Bedankt namens De Westhoek (Groep 6,7 en 8, Juf Sabina Jongejan, Meester Guido de Jong, Meester Leon Heijmans) voor deze leerzame middag.

DeltaFiber