Werk aan N215 bij Stellendam en Melissant

De provincie Zuid-Holland pleegt van 23 augustus tot en met 24 september 2010 groot onderhoud aan de N215. Het gaat om het traject vanaf de N57 langs Stellendam tot en met de rotonde bij Melissant. Dit wegdeel wordt afgesloten van 23 augustus tot en met 24 september. Omleidingsroute is de oude provinciale weg (Plaatweg).

Tijdens de afsluiting blijft de rotonde bij Melissant (bij de Plaatweg) toegankelijk, behalve tijdens het asfalteren van deze rotonde in de laatste week van de werkzaamheden, 20 tot 24 september. Doorgang naar de Plaatweg wordt in deze periode mogelijk gemaakt door een tijdelijke bypass. Buslijn 139 wordt omgeleid over de Plaatweg. Fietsers hebben weinig last van de werkzaamheden en worden niet omgeleid.

Werkzaamheden
De hoofdrijbaan en het fietspad worden opnieuw geasfalteerd en de belijning wordt aangepast aan Duurzaam Veilig richtlijnen. Ook worden de twee tunnels aangepakt en vinden er kleine werkzaamheden plaats aan de parallelweg. De carpoolplaats bij Stellendam wordt opgewaardeerd met tien extra parkeerplekken en verlichting. De bushaltes zijn al opgewaardeerd naar de Duurzaam Veilig richtlijnen. Wel worden de trottoirbanden verbeterd, zodat het voor de bussen makkelijk aan- en wegrijden is.

Kijk voor de meest actuele informatie op http://s.mc1.nl/count.asp?nid=46830&sid=5946&lid=http%3A//www.zuid-holland.nl/n215&url=%0Ahttp%3A//www.zuid-holland.nl/n215.

De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige provinciale wegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. Rijbaanbreedte en belijning worden aangepast aan de eisen van Duurzaam Veilig. Na de werkzaamheden is de weg in principe zes jaar onderhoudsvrij. Hoewel overlast voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te laten zijn.