Wethouder introduceert ijsbeer Hyko op de Bosseschool

Foto

Vrijdag 6 februari 2015, op warme truiendag, overhandigde wethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee het gratis e-kinderboek Hyko van netbeheerder Stedin aan Eco School CBS de Bosseschool in Middelharnis. Na afloop ontvingen ook de overige basisscholen op Goeree-Overflakkee een link naar het e-kinderboek via een persoonlijke brief.

Gemeente Goeree-Overflakkee en Stedin hopen met het verhaal kinderen al op jonge leeftijd, spelenderwijs te laten nadenken over klimaatverandering en energieverbruik.

Manager Duurzaamheid en Vernieuwing bij Stedin, Marko Kruithof: "We willen kinderen bewust maken over hoe ons energiegebruik effect heeft op de aarde. We hopen met initiatieven als deze, kinderen en hun ouders te inspireren duurzamer te denken en te doen. Zo zorgen we samen voor een betrouwbare energievoorziening, nu en in de toekomst."

Wethouder van der Vlugt van de gemeente Goeree Overflakkee: "De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 energieneutraal te zijn. Dit wil de gemeente onder meer bereiken door in te zetten op het besparen van energie. De gemeente vervult hierin een voorbeeldfunctie, maar doet dit het liefst samen. Door de samenwerking met onze Eco Schools en het enthousiasme van onze jeugd, gaan we dit zeker realiseren!"

Het verhaal
Hyko is een rijk geïllustreerd avontuur over een ijsbeer bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hyko woont met zijn familie op de koude Noordpool, maar de ijsschotsen smelten elke dag een beetje meer. Hoog tijd voor actie! Tijdens zijn avontuur leert Hyko veel over het opwekken van energie, maar ook over energievervuiling- en verspilling. Met de kracht van sterrenbeeld Grote Beer gaat Hyko op zoek naar de oorzaak waardoor het ijs op de Noordpool smelt.

Samen de Noordpool redden
Stedin en de gemeente Goeree Overflakkee geloven in een toekomst die in het teken staat van duurzaamheid en samenwerking. Het uitgeven van Hyko Adventure is een samenwerking tussen Stedin en de start-up CareToSave, die het e-boek heeft ontwikkeld. Het verhaal wordt gratis als app aangeboden voor IPad, tablet en digibord en is via bit.ly/stedinhyko te downloaden.