Wethouder zet medaillewinnares in 't zonnetje

Foto

Op dinsdag 21 oktober 2008 overviel wethouder Petra 't Hoen medaillewinnares Sanne Everts op haar werk met een bloemetje. De twintigjarige inwoonster uit Ooltgensplaat won tijdens de Europese beroepenwedstrijd EuroSkills twee keer een zilveren medaille in de categorie drukkerij. Deze overwinning was voor de gemeente Oostflakkee de reden om Sanne Everts in het zonnetje te zetten.

EuroSkills is een Europese beroepenwedstrijd voor leerlingen en afgestudeerden van MBO-opleidingen. Het evenement brengt vakmanschap, de skills (vaardigheden) die daarbij horen en de huidige beroepsopleidingen onder de aandacht. Sanne Everts was net afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum en werd door haar school benaderd om deel te nemen aan de wedstrijd. Eerder had zij al meegedaan aan de Skills Masters, het beroepenevenement van Nederland, waar zij een gedeelde eerste plaats binnenhaalde. Mede hierdoor is zij geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de Europese beroepenwedstrijd.

De winnaar van de EuroSkills mag Nederland in Canada vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills. Helaas is Sanne Everts tweede geworden en mag zij niet mee als deelnemer. Het verschil tussen de eerste en tweede plaats was echter zo klein, dat de school van Sanne vond dat zij toch mee moest naar Canada. Zij hebben haar ticket betaald, zodat Sanne het evenement in 2009 als supporter kan bijwonen.