Wijzigingen gemeentelijke dienstverlening rondom Koningsdag

logo_goeree-overflakkeeVanwege Koningsdag, Hemelvaartsdag (Bevrijdingsdag) en Pinksteren zijn er enkele wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening.

Koningsdag
Op woensdag 27 april 2016 (Koningsdag) zijn het gemeentehuis, bestuurscentrum Het Rondeel en het Streekarchief gesloten. Van Gansewinkel rijdt de ophaalroute van afval in Dirksland, Herkingen en Melissant vanwege Koningsdag op zaterdag 30 april 2016. Van Gansewinkel vraagt inwoners uit deze kernen de groene containers voor 07:00 uur aan de straat te zetten.

Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag
Op donderdag 5 mei 2016 is het zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaartsdag. Het gemeentehuis, bestuurscentrum Het Rondeel en het Streekarchief zijn gesloten op donderdag 5 mei, vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei. Daardoor vervalt de zaterdagopenstelling van mei, in plaats daarvan is het gemeentehuis op zaterdag 30 april van 09:00 tot 11:00 uur geopend. Het Jeugd Ondersteunings Team (JOT) is op vrijdag 6 mei 2016 tussen 09:00 en 17:00 uur wel telefonisch bereikbaar via 14 0187, optie 4. Van Gansewinkel rijdt de ophaalroute van afval in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Stad aan 't Haringvliet vanwege Hemelvaartsdag op zaterdag 7 mei. Van Gansewinkel vraagt inwoners uit deze kernen om de bruine containers voor 07:00 uur aan de straat te zetten.

Pinksteren
Op maandag 16 mei 2016 (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis, bestuurscentrum Het Rondeel en het Streekarchief gesloten. Van Gansewinkel rijdt de ophaalroute van afval in Stellendam, Goedereede en Ouddorp vanwege Tweede Pinksterdag op zaterdag 14 mei. Van Gansewinkel vraagt inwoners uit deze kernen om de bruine containers voor 07:00 uur aan de straat te zetten.

Milieustraten
De milieustraten in Middelharnis en Goedereede zijn op Koningsdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag gesloten. Op vrijdag 6 mei 2016, de dag na Hemelvaartsdag, is de milieustraat Middelharnis gewoon geopend. De milieustraat Goedereede is op 6 mei 2016 gesloten. De milieustraten zijn op zaterdag 7 mei 2016 open.

Calamiteiten (buiten openingstijden)
Bij calamiteiten, waarvoor de buitendienst ingeschakeld moet worden, kan men (buiten de openingstijden van het gemeentehuis) bellen met de calamiteitentelefoon: 0187-475335. Bij spoedeisende jeugdhulpkwesties buiten kantoortijden kan men bellen met het crisisinterventieteam: 010-2330000.

Online dienstverlening
Veel informatie over producten en diensten van de gemeente is te vinden op de website www.goeree-overflakkee.nl. Inwoners kunnen ook een vraag stellen per e-mail: info@goeree-overflakkee.nl. Deze vraag wordt dan zo spoedig mogelijk beantwoord.