Windpark Battenoert toegankelijk voor publiek

Foto

Zaterdag 26 september 2015 nodigt Coöperatie Deltawind, de duurzame energie coöperatie op Goeree-Overflakkee, u uit voor een Open Dag tijdens de bouw van het nieuwe windpark Battenoert. Het bouwen van een windpark is uniek gebeuren voor iedereen die alles eens van dichtbij wil zien. Voor de oude zeven turbines uit 1996 komen vier nieuwe in de plaats.

De nieuwe turbines krijgen een mast van 99 meter hoog en de wieken hebben een diameter van 100 meter. De totale hoogte of tiphoogte is straks dus 149 meter. Samen leveren deze nieuwe turbines 4 keer zo veel energie op als het oude park, voldoende voor de helft van alle huishoudens op het eiland.

Open dag
Op zaterdag 26 september wordt de bouwplaats opengesteld van 10:30 tot 15:00 uur. U kunt dan over de bouwlocatie lopen en alles van nabij bekijken. De bouw van de masten is vrijwel klaar en de eerste turbines met wieken worden geplaatst. Deskundigen van zowel Deltawind als van turbineleverancier Enercon zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden, evenals GMB die de infrastructuur en funderingen heeft aangelegd.

Hoe komt u op de bouwplaats
Komt u met de fiets dan is parkeren mogelijk op het erf van de familie de Koning aan de Battenoordseweg. Voor auto's is de polder die dag afgesloten. Parkeren kan bij restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. Hier vandaan rijden iedere 20 minuten bussen naar de bouwplaats. U stapt uit bij de bouwplaats, dus trek goede wandelschoenen aan.

Informatiemarkt
Bij het restaurant de Grevelingen is een informatiemarkt. Hier staan de vrijwilligers van Deltawind in de informatiestand. Ook de bedrijven met wie ze samenwerken presenteren zich:
- Vandebron, die de energie van deze windturbines verkoopt;
- Triodos Bank, die naast de leden het park financiert;
- Stedin, die zorgt dat het park wordt aangesloten op het elektriciteitsnet;
- GO college, dat op het eiland opleidingen verzorgt voor technische beroepen, waaronder de windbranche.