Zeeuwse Kampioenschappen Springen op Goeree-Overflakkee

Foto

Op vrijdag 7 augustus 2015 vanaf 08:30 uur wordt het Zeeuws Kampioenschap springen voor pony’s en paarden gehouden op de locatie van Paard Totaal in Oude-Tonge. Goeree-Overflakkee behoort namelijk bij de KNHS tot de regio Zeeland.

Er zullen 105 combinaties strijden om de felbegeerde titel van Zeeuws Kampioen 2015. Iedere wedstrijd zal bestaan uit twee manches, waarbij wordt gewerkt met elektronische tijdwaarneming in honderdsten nauwkeurig. Bij een gelijke stand zal er een barrage worden gehouden. Aan het eind van de dag zijn er 14 kampioenen in de verschillende klassen en categorieën. De organisatie is in handen van Ben Schaap.

Samen met Marcel Dijkman heeft hij het parcours, waaronder een sloot, gebouwd. Om hen heen staat een team van circa 25 vrijwilligers om deze dag mogelijk te maken. Deze houden zich onder andere bezig met het tussentijds verbouwen en verzetten van het parcours. Daarnaast zal een tiental officials vertegenwoordigd zijn, die overigens niet uit de regio komen. De winnaars van de B-klasse en de pony's zullen vervolgens deelnemen aan de nationale kampioenschappen op 28 en 29 augustus 2015. De overige winnaars doen een gooi naar het nationale kampioenschap op 4 en 5 september 2015. Deze kampioenschappen worden verreden tijdens de Hippiade op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Het belooft vrijdag een spannend kampioenschap te worden. Er zijn geen voorrondes geweest, de strijd ligt volledig open. Ook zal er muziek zijn en eet- en drankgelegenheden. De toegang is voor iedereen gratis. Het programma is te vinden op www.wedstrijdplatform.nl.

Door Hilbert van Bennekom