Zes vragen aan Leontien van Moorsel

Foto

Voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel is bekend met Goeree-Overflakkee maar hoe is dat zo gekomen? Op deze en nog 5 andere vragen geeft Leontien antwoord.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee?
Via de GO Classic, het grootste, lokale wielrenevenement van Goeree-Overflakkee, ben ik in aanraking gekomen met dit fantastische eiland! Het Leontienhuis (www.leontienhuis.nl) wordt door dit mooie evenement gesteund.

Goeree-Overflakkee is ook 'mijn' eiland, zeg je weleens. Wat vind je zo bijzonder aan het eiland?
Wat ik zo bijzonder vind is dat je heerlijke fietstoertochten kunt maken van meer dan 100 km lang, zonder een stoplicht tegen te komen. Iets wat ik in Nederland weinig meemaak. Voor toerfietsers is dat echt helemaal geweldig! Je bevindt je ook nog eens middenin de natuur en bent toch nog zo dichtbij de Randstad. Een ideale combinatie!

Je bent niet alleen meervoudig Nederlands Kampioene geweest, ook meervoudig Wereldkampioene en je hebt zelfs 4 keer goud gewonnen op de Olympische Spelen. Hoe kijk je op deze buitengewoon, unieke prestaties terug?
Natuurlijk ben ik heel trots op deze prestaties. Ze zitten voor altijd in mijn hart. Dit maakt ze hartverwarmend en onvergetelijk! Inmiddels ligt deze periode alweer een tijd achter me en ben ik heel gelukkig met het leven wat ik nu heb. Een prachtig gezin, een mooi bedrijf en een geweldig maatschappelijk project (Het Leontienhuis), waar ik enorm trots op ben.

Wat vind je van het speciale NK-wielertenue van dit jaar? Jij, als modebewuste vrouw en zelf ook bezig met de verkoop van sportkleding, hebt daar vast een goede mening over...
Ik vind het wielertenue heel mooi! Nu heb ik er al genoeg in mijn kast liggen, maar deze kan er zeker nog bij! Ik heb begrepen dat het shirt nog te bestellen is via http://nkwielrennengo.nl/fans/fanshop/, toch? Ik ga er, net als vast vele anderen, werk van maken.

Je man, Michael Zijlaard, doet dit jaar met zijn team Roompot mee aan het NK Wielrennen; wat denk je, hoe gaat zijn team het doen?
Ik hoop natuurlijk van harte op een mooie koers en natuurlijk zou het geweldig zijn als team Roompot in de prijzen valt! Maar als dat niet zo is, dan hoop ik dat ze strijdend ten onder gaan. Dan hebben ze er alles aan gedaan en kan het publiek zien dat alle sporters tot het uiterste zijn gegaan. Iets wat een NK Wielrennen tot een prachtig evenement maakt!

En tot slot, waarom mag je het NK Wielrennen op Goeree-Overflakkee niet missen?
Het is een geweldig evenement op een heerlijke locatie, Goeree-Overflakkee is écht mijn fietseiland! Veilig, ruimtelijk, goed begaanbare paden en voorzien van authentieke dorpskernen met een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het eiland bruist van de activiteiten! Met de sterke gemeenschapszin weet ik dat het één groot sportfeest wordt met leuke mensen, een prachtige omgeving en mooie sportprestaties. Kortom, hier moet je gewoon bij zijn!

DeltaFiber