Zicht op opknapbeurt voor N57 en N59

Verbeteringen aan de drukke en gevaarlijke N57 en N59 komen steeds dichterbij. De VVD in de Tweede Kamer heeft het kabinet in een motie opgeroepen te kijken of er in een aantal rijkswegen geïnvesteerd kan worden. Kamerlid Barbara Visser noemde de twee wegen daarbij specifiek.

De Zuid-Hollandse VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen noemt de motie 'goed nieuws'. Vermeulen pleit er samen met zijn Zeeuwse collega en de wethouders op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland al langer voor om de N57 en N59 samen met de Rijksoverheid aan te pakken.

Floor Vermeulen: "De problemen met de N59 zijn zo urgent dat de Kamerfractie van de VVD nu de regering oproept op korte termijn in kaart te brengen waar behoefte aan is. Dat is een belangrijke stap in de goede richting. We zijn ook blij met de eerdere toezegging van minister Melanie Schultz van Haegen dat zij een pilot om de N59 aan te pakken wel ziet zitten."

De provincie Zuid-Holland en de betrokken gemeenten hebben zelfs al geld gereserveerd voor de verbeteringen. De twee wegen zijn ook opgenomen in het Regionaal Investeringsprogramma dat de provincie en de metropoolregio Den Haag/Rotterdam onlangs aan premier Rutte hebben gepresenteerd.