Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Terug naar agenda overzicht...

Bezoek vestingstad Brielle deze zomer

donderdag 01-08-2024 23:59 uur

Ken je Brielle? Brielle, ook wel Den Briel genoemd, is bekend uit de geschiedenisboekjes, want 'Den Briel' werd als eerste bevrijd van de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog: Alva verloor zijn Bri(e)l. De historische sfeer vól verhalen vind je er nog overal terug.

Beleef de historie
Vestingstadje Brielle, op 20 minuten van Rotterdam, ademt historie met de meer dan 400 monumenten en de sfeervolle haven. Wandel mee tijdens de instapwandeling van de gidsengroep of snuffel op de geuzenmarkt. Bezoek de persoonlijke winkels of neem plaats op een gezellig terras. Wandel over de historische vestingwallen tijdens de podwalk over Het Verhaal Van Nederland van Daan Schuurmans. Bezoek één van de vele evenementen en stap binnen in de kerk waar Willem van Oranje trouwde met zijn derde vrouw. En vergeet zeker niet om hét interactieve museum van de Tachtigjarige Oorlog te bezoeken.

Watersport en recreatie
Op korte afstand van de binnenstad bevindt zich het Brielse Meer, een heerlijke plek voor watersport, fiets en wandeltochten met rondom horecaplekken. Bezoek een camping aan de 'oude maas' of overnacht in een hotel of B & B in de oude binnenstad. Blijf je wat langer in Brielle, dan is een dagje strand of een wandeling door de duinen van Voorne-Putten op 10 minuten rijden een perfecte manier om te ontspannen en van de natuur te genieten.

Kijk op www.beleefbrielle.nl voor alle informatie over je bezoek.