Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

Herkingen'55 ziet Duiveland in blessuretijd op gelijke hoogte komen

Foto

Duels tussen Herkingen '55 en Duiveland kennen over het algemeen een gelijkopgaand karakter. Zo ook de eerste editie van het seizoen 2024/2025 die op zaterdag 12 oktober 2024 werd gespeeld. Al was de thuisclub heel dichtbij een overwinning. Met een snel genomen vrije trap verrast Michel Melissant in de 73e minuut de complete Duivelandse defensie en zet de thuisclub op voorsprong. In de laatste minuut van de blessuretijd weet Duiveland met een treffer van Maurice Wesdorp alsnog langszij te komen (1-1).

De formatie van Ron van Neck begint overtuigend aan De Stoofweg. In de 6e minuut schiet Noordijk vanuit de tweede lijn naast. In de 12e minuut kopt Goedegebuur een voorzet van Noordijk goed in, maar Doeleman brengt met de voet knap redding. De wedstrijd kenmerkt zich door vele, faire duels op het middenveld. Op het halfuur keert Herkingen-doelman Stout een schot van Boogert. In de tegenstoot komen de geelhemden er gevaarlijk uit, maar Van den Ochtend komt een stap te kort om de voorzet van Noordijk af te ronden. Op slag van rust baant van Klinken zich een weg door de defensie van de thuisclub, omspeelt doelman Stout en lijkt de bal binnen te glijden. Met een uiterste sliding voorkomt Maik Molenaar een op handen zijnde voorsprong van de bezoekers uit Oosterland.

Discutabel
De tweede helft komt moeizaam op gang. Het eerste wapenfeit komt van de thuisclub, maar de boogbal van Maikel van den Ochtend is een prooi voor Doeleman. In de 63e minuut krijgt De Bruine een prima mogelijkheid, maar alleen voor Stout komt de sluitpost als winnaar uit de strijd. In de 73e minuut krijgt Herkingen een vrije trap toebedeeld na een overtreding op Bestman. Waar de Duivelandse defensie nog druk bezig is om alle manschappen op te lijnen, schiet Melissant de bal pardoes in het net. Protesten van de bezoekers ten spijt, wijst arbiter Den Tuinder naar de middenstip (1-0). In het slotkwartier speelt Duiveland alles-of-niets en moet Herkingen alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Collectief knokken de geelhemden, met de ingevallen Van Leur en Van Mourik, voor een goed resultaat. De twaalfde(!) minuut van de toegekende, discutabele blessuretijd doet de thuisclub alsnog de das om. Balverlies op het middenveld brengt het leder in de voeten van Wesdorp. Met een diagonale schuiver tekent de middenvelder voor de gelijkmaker (1-1). Over negentig minuten gezien een terechte afspiegeling van het sportieve duel, maar voor Herkingen rest toch een enigszins bittere nasmaak.