Luister radio: Archipel in de ochtend of kijk live TV

Sport4All GO lanceert speciale sportgroep voor (ex-)kankerpatiënten

Foto

Sport4All GO start binnenkort een nieuwe sportgroep speciaal voor (ex) kankerpatiënten, opgezet door CIOS-studente Naomi van der Groef als onderdeel van haar afstudeeropdracht. Dit initiatief richt zich op de positieve effecten van bewegen tijdens en na een kankerbehandeling, zoals het verminderen van vermoeidheid, verbeteren van de conditie en verkleinen van de kans op terugval. Naomi koos deze doelgroep omdat er op Goeree-Overflakkee nog geen sportgroep voor (ex) kankerpatiënten is.

De trainingen vinden plaats op dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur bij Sport4All GO in Sommelsdijk en worden verzorgd door Naomi, samen met Ilvia Witte, een oncologisch fitnessinstructrice en ervaringsdeskundige. De oefeningen zijn afgestemd op de individuele conditie en medische situatie van de deelnemers, waarbij veiligheid en de specifieke behoeften na kankerbehandelingen centraal staan.

Naast de fysieke training biedt de groep een sociale component, waarin deelnemers na afloop de mogelijkheid hebben om ervaringen uit te wisselen. Het doel van dit project is om zowel het lichamelijk herstel als de mentale veerkracht te ondersteunen. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen via info@sport4allgo.nl.

Presentator Maarten de Korte sprak in het programma Sport Lokaal met Ilvia Witte.

Beluister nu via Spotify.