Terug naar agenda overzicht...

DRIJF-in Stad buitenbios

vrijdag 30-06-2023 00:00 uur

Op vrijdag 30 juni 2023 is het Stadse strandje het decor voor een buitenbios. Samen met sponsor Multi Crane organiseert de werkgroep de avond voorafgaand aan het festival DUIK! in Stad dit ludieke event.

"We zijn ontzettend blij dat we veel bedrijven in ons dorp hebben gevonden die willen bijdragen aan dit weekend vol vermaak", zegt Jildou Huisman. "Samen met hen zetten we dit feestje in Stadse sfeer neer."

Huisman is trots op het team waarmee deze derde editie vorm krijgt. "We zijn een groep van zo\'n twintig vrijwilligers met elk onze eigen expertise, dit vult elkaar goed aan."

Festivalsfeer
De filmavond is nieuw dit jaar. Samen met partner Goed voor Goed kleed de organisatie het Stadse strandje in stijl aan. De parasolletjes, kussens, strandstoelen en meer gekkigheid zorgen voor een uitnodigend decor. "Lekker dobberen op je opblaasdonut voor de ballenlijn kan natuurlijk ook", lacht Huisman.

Voor anker
Net als in de bios is er een bar met fris, popcorn en candybars. Kom je met je boot? Meer dan af achter de ballenlijn. Leuk om voor anker te gaan bij een gele boei en te blijven overnachten. Of een passantenplek in de jachthaven te vragen. Zo kun je de volgende dag meteen door naar DUIK! in Stad rondom de haven.

DUIK! in Stad
Op zaterdag 1 juli is er een festivalmarkt met veel \'makers\' van het eiland. Er doen kunstenaars mee uit het dorp en er zijn lokale ondernemers met toffe producten. Van net geslingerde honing tot hippe vilten bloemen tot ibiza sieraden. "Op onze insta @duikinstad stellen we ze stuk voor stuk aan je voor. Leuk om zo al een beetje sfeer te proeven. Je vindt er ook gastoptredens van bijvoorbeeld Gwendolyn Dance Entertainment en andere demo\'s. Op het water en de kade zijn spelletjes voor kinderen. Een zeskamp voor volwassenen zorgt voor de nodige hilariteit."

Vaar uit
Historisch zeilschip de Argus vaart 3x uit, het Haringvliet op, voor een unieke beleving op het water. Huisman: "Het is heerlijk om even uit het festival te stappen en de wind door je haren te voelen. De crew van dit schip is ervaren en legt je graag van alles uit, meehelpen mag ook. Houd je van wat meer snelheid, pak dan je kans er met een rib vandoor te gaan. De Menheerse werf vaart 3x per uur uit voor iedereen met een need voor speed."

We zien je graag
"Natuurlijk nodigen we heel het eiland uit. We sluiten DUIK af met Cirque du Vinyl en coverband Eclips, daar wil je bij zijn! Binnenkort is onze site in de lucht www.duikinstad.nl met daarop het hele programma."