KNRM waarschuwt: zwemmen in zee extreem gevaarlijk

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) waarschuwt dat zwemmen in zee op dit moment extreem gevaarlijk is. Oorzaak is een combinatie van springtij en de (sterke) westenwind. De verradelijke situatie houdt nog enkele dagen aan, aldus de Koninklijke Redding Maatschappij.

 De volle maan zorgt voor een groot verschil tussen eb en vloed. ‘Het hoogwater is extra hoog, laagwater extra laag', aldus een woordvoerder. ‘Er gaat tussen die momenten extra water heen en weer'. De sterke wind van zee stuwt nog meer water naar de kust, waardoor hoge golven en een krachtige onderstroom ontstaan. De zee is vooral levensgevaarlijk voor minder geoefende zwemmers. In de afgelopen zeven dagen zijn drie mensen bij de kust verdronken.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina