Honkbal junioren zien het licht

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Oude Tonge - Het honkbal juniorenteam van The Islanders lijkt het licht te hebben gezien. Afgelopen weekend werd dan toch eindelijk de eerste seizoenszege geboekt. Het bezoekende Mulo werd met 17-2 verslagen. Ook softbal 1 won, evenals de honkbal pupillen van de Flakkeese honkbalvereniging.

Al diverse keren zaten de junioren van The Islanders dicht tegen de eerste overwinning. Maar telkens ging het op het laatste moment toch weer mis. Afgelopen zaterdag werd die ban ten koste van opponent Mulo dan toch eindelijk doorbroken. Het werd vooral een geweldige teamprestatie waarbij een 100% motivatie en discipline de boventoon voerde. Niels Splinter begon al meteen in de openingsslagbeurt met een goede tweehonkslag, waarna Houke Hoeksma volgende met een daverende homerun. Hierna werd de 7-0-voorsprong gestaag uitgebouwd.

De beste dames softbalsters van de roodwitten troffen op eigen veld Stags uit Etten-Leur. Het werd een eenvoudige 12-2-zege, met vooral prima slagwerk. Alle dames realiseerden een slaggemiddelde. Nieuwkomer Annelieke Strijbosch werd met het hoogste gemiddelde van 1.000 de beste slagvrouw. Sanne Teijn liet de bal ver genoeg het veld in verdwijnen voor een driehonkslag.

Het meisjes pupillenteam van The Islanders verloor zaterdag kansloos van het bezoekende Blue Hitters: 2-16. Verdedigend stak het tijdens deze ontmoeting redelijk goed in elkaar met onder andere pitcher Quirine Beukers en catcher Nikita Zevenhuijzen. Aan slag zorgden, opnieuw, Quirine Beukers en ook Margreet de Bruijn voor een honkslag. Het niveauverschil bleek echter te groot voor dit beginnende, nog jonge, team van de Oude-Tongenaren.

De honkbal pupillen wonnen thuis met 12-4 van Sparta/Feyenoord. Pitcher Kevin Hameeteman, die de gehele wedstrijd gooide, stond zes honkslagen toe, gooide drie keer drieslag en slechts één keer vierwijd. Zijn veld maakte geen fouten en maakte de nullen die nodig waren. Eerste honkman Roy Beijer maakte vijf tegenstanders uit. Aan slag was Bram Prein enorm productief en lukte het Danny Hameeteman om een driehonkslag te slaan.

Het allerjongste team, het honkbal opgooiteam, ging flink onderuit in Capelle a/d IJssel. Het plaatselijke Euro Stars won eenvoudig met 27-4. Aan slag had The Islanders de weg om meestentijds precies richting binnenvelders te slaan, waardoor ze gemakkelijk uitgegooid konden worden. De enige die de bal wel in het rechtsveld kreeg was Mischa van de Groef, die ermee op het tweede honk kwam.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina