Christelijke Kinderboekenmaand in Ouddorp

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Ouddorp­ - Van 20 september tot en met 30 oktober 2003 is het de Christelijke Kinderboekenmaand. Thema van dit jaar is Spoorzoeken. Tijdens deze actiemaand zetten honderden boekhandels, bibliotheken en scholen christelijke kinderboeken in de schijnwerpers. Ook Boekhandel Akershoek uit Ouddorp doet mee aan de Christelijke Kinderboekenmaand 2003.

Ter gelegenheid van de actiemaand zet de winkel een breed scala aan actiematerialen rondom het thema Spoorzoeken in. Zo worden er drie nieuwe actieboeken voor een speciale actieprijs aangeboden. Voor drie- tot zesjarigen is er het prentenboek Ik ben niet bang van Willemijn de Weerd-Vervoorn en Annemarie van den Berg met illustraties van Marianne Witvliet. Voor kinderen van vier tot acht jaar verschijnt het boek Boskinderen van Marian Schalk-Meijering. Guurtje Leguijt schreef voor negen- tot twaalfjarige kinderen het boek Gevaarlijk onderdak.

Het thema Spoorzoeken heeft veel kanten. Het kan bijvoorbeeld gaan over avontuur, sporen in de natuur, nieuwe dingen ontdekken en richting vinden in je leven. De werkgroep wil kinderen naast het lezen van goede boeken ook iets meegeven over wie God is en wat hij voor hen kan betekenen. Auteur Guurtje Leguijt zegt over het schrijven van christelijke kinderboeken: ³In een goed christelijk kinderboek voel je dat God gediend wordt, door bijvoorbeeld de omgang van de mensen met elkaar in het boek en de waarden en normen die naar voren komen. ³ Auteur Willemijn de Weerd voegt toe: ³Kinderen kunnen vaak prachtige dingen zeggen over God. Dat verwerken we ook in onze verhalen.

Leesfeest dus. Bij Boekhandel Akershoek ligt er ook weer een nieuwe kinder-cd: Spoorzoeken. Dit gevarieerde album bevat dertien nieuwe, vlotte, eenvoudig meezingbare liedjes voor kinderen van de basischoolleeftijd en zijn door bekende artiesten geschreven en opgenomen. Zo werkten onder anderen Elly & Rikkert Zuiderveld, Herman Boon (liedjesschrijver en presentator van het EO-programma Mirakel), Ron Schröder & Marianne Busser en Marcel Zimmer mee. Bij de cd verschijnt ook het bijbehorende muziekboek. Hiermee kunnen luisteraars zich de liedjes snel eigen maken. Ook in de klas op school kan men zo met de liedjes aan de slag. De kinder-cd¹s zijn al jaren absolute bestsellers in Nederland. In de afgelopen vijf jaar werden er al meer dan 175.000 van verkocht.

Werkmap

Voor basisscholen en zondagscholen is er een praktische werkmap over het thema Spoorzoeken, met vrij kopieerbare bladen. Dit jaar is deze samengesteld en geschreven door de bekende kinderboekenauteur Vrouwke Klapwijk. Door middel van deze educatieve werkmap komen de kinderen met verschillende aspecten van het thema in aanraking. Basis- en zondagsscholen kunnen voor deze materialen terecht bij de christelijke boekhandel.

De Christelijke Kinderboekenmaand gaat van start op de CLK-beurs in de IJsselhallen te Zwolle op 20 september. Op deze beurs worden ook de kinderboeken-prijzen Het Hoogste Woord en de EigenWijsPrijs uitgereikt. De Christelijke Kinderboekenmaand is een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken. De WCK heeft tot doel het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van goede christelijke kinderboeken te stimuleren.

Meer informatie is te verkrijgen bij Boekhandel Akershoek (tel.: 0187-684267.) en de Werkgroep Christelijke Kinderboeken: tel.: 0341- 425742 of e-mail info@sscb.nl

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina