Grote brand bij Le Duc te Dirksland

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op maandag 11 oktober 2004 werd de brandweer van Dirksland omstreeks 21:45 uur opgeroepen. Een omwoner zag vlammen uit de schoorsteen komen van het bedrijf Le Duc Finefood te Dirksland. Toen de brandweer te plaatse kwam werd een enorme rookontwikkeling geconstateerd en werd het sein middelbrand gegeven. Al snel werd het opgeschaald naar grote brand. Brandweerkorpsen van omliggende dorpen zoals Herkingen, Melissant, Sommelsdijk en Middelharnis werden opgeroepen. De brand is ontstaan in een van de ketels. Omdat er olie aan het branden was werd gebruik gemaakt met schuim.

 Schuim dekt het vuur af zodat er geen zuurstof meer bijkomt. Hierdoor dooft het vuur. De brand werd ook vanuit de lucht bestreden doormiddel van de ladderwagen. De rook die ontstond bij de brand trok richting Dirksland-Centrum. Een speciale brandweereenheid kwam ter plaatse voor onderzoek naar gezondheidsrisico’s. Dit onderzoek wees uit dat de rook niet schadelijk was voor de omliggende bewoners. Toch moesten ramen en deuren voor de zekerheid gesloten blijven. Het ziekenhuis in Dirksland heeft uit voorzorg de buitenluchtinlaat-installatie afgesloten. Verdere hinder heeft het ziekenhuis niet opgelopen. De brand was rond 23.00 uur aardig onder controle terwijl pas om 1.40 uur het sein brandmeester werd gegeven. Dinsdag 12 oktober 2004 wordt door de technische dienst een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Kijk voor meer foto's in het fotoboek.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina