John Smit, Peter van Zielst, Niels de Jong (60 Jeroen Springvloet-Dubbeld), Pascal Vogelaar, Arjan Weststrate, Marc Markwat, Barry Breur (70 Niels Droger), Leon de Berg, Cornelis Bakker, Arnaud van Dijk, Ludwig Robijn (46 Eric Graafland).

Geen

Kaarten:
Leon de Berg.

Verslag:
Het was lang geleden dat de derby Herkingen - DES op het competitieprogramma stond. Vriendschappelijk vinden de ploegen elkaar elk jaar wel, maar voor het echie is het natuurlijk allemaal anders. Herkingen begon het eerste kwartier wat feller, maar de kansen waren voor DES. Via goede aanvallen konden Bakker, van Dijk en Weststrate uithalen op het Herkingen doel. Daar vonden ze echter steeds de prima Herkingen keeper op hun pad. Het spel speelde zich voornamelijk af op de Herkingen helft, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een vrije trap werd voor het doel gebracht en de mee opgekomen voorstopper kon vrij inkoppen. DES kon vervolgens alleen via vrije trappen en corners gevaar stichten, maar het net werd niet gevonden de eerste helft. Wel noemenswaardig was nog een onvervalste handsbal in de zestien meter van Herkingen. Iedereen zag het, alleen de belangrijkste man niet. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Herkingen met 9 man rond de eigen zestien en met lange ballen de twee snelle voorwaartsen aan het werk zetten. DES kon niet anders dan de bal in de zestien pompen en hopen op een goede afronding. Markwat, Weststrate en Bakker kwamen nog het dichtst bij een doelpunt, maar ook in de tweede helft lukte het niet. Alleen Herkingen kon nog een keer scoren. Na een afgeslagen corner kon de snelle Herkingen spits het duel met 1 DES verdediger uitvechten. Peter van Zielst haalde de Herkingen spits naar de grond. Volgens velen was het buiten de zestien meter, maar de man in het zwart had het anders gezien. Een penaltie en 2-0. De wedstrijd was toen gelopen en DES kon met lege handen de lange reis naar huis maken.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!