Extra verhoging kinderbijslag eerste kind afgeschaft

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Per 1 januari 2004 krijgen ouders niet langer de extra verhoging van de kinderbijslag voor hun eerste kind. Het gaat om een bedrag van 3,5 tot 5,5 euro per kind per jaar.

Daarnaast vindt de halfjaarlijkse aanpassing van de kinderbijslag aan het prijspeil in 2004 en 2005 niet plaats aan de hand van de gemiddelde stijging van de prijzen, maar - net als de overige socialeverzekeringsuitkeringen - aan de hand van de ontwikkeling van het minimumloon. Beide maatregelen leiden tot een bezuiniging op de uitgaven voor de kinderbijslag.

Dit staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat is ingediend bij de Tweede Kamer. De jaarlijkse extra verhoging van de kinderbijslag voor het eerste kind was in 1995 ingevoerd als een tijdelijke maatregel tot 2012.
Vanwege de economische situatie zijn ook bezuinigingen op kinderbijslag noodzakelijk. In totaal levert de afschaffing van de extra verhoging voor het eerste kind een besparing op van 10 miljoen euro in 2004 en 30 miljoen euro in 2005. De opbrengst loopt op tot 100 miljoen in 2012. De andere manier van indexeren levert in 2004 30 miljoen en in 2005 55 miljoen op. Vanaf 2006 leidt dit tot een structurele bezuiniging van 65 miljoen euro per jaar.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina