ZHL realiseert rolstoelvriendelijk pad door Duinen van Oostvoorne

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Het Zuid-Hollands Landschap is begonnen met het beter toegankelijk maken van de Duinen van Oostvoorne voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s. In de eerste fase wordt de zogenaamde Libellenroute (de Blauwe route) aangepakt. Als de werkzaamheden zijn afgerond is de ‘rolstoelroute’ ongeveer drie kilometer lang.

In de route worden de vooral voor rolstoelers te grote hoogteverschillen geëffend. Tevens zal waar nodig het pad op voldoende breedte worden gebracht. Hierna wordt het pad afgestrooid met een stevig laagje schelpen.

Zigzagsluizen verdwijnen 

Naast het aanpassen van een bestaande route zullen de toegangen op enkele plaatsen gewijzigd worden. In plaats van de ‘zigzagsluizen’ zullen klaphekjes gemaakt worden die gemakkelijker door rolstoelers te bedienen zijn. Overigens zijn deze klaphekjes nodig omdat ze onderdeel zijn van het veekerende raster. Binnen het raster lopen namelijk galloways en IJslandse pony’s die voor de begrazing in de duinen zorgen.

Door beide aanpassingen ontstaat een route, die geschikt is voor rolstoelers, die hulp hebben of voor de rolstoeler, die gewend is aan wat ruwer terrein. Natuurlijk kunnen mensen met kinderwagens en buggy's ook van de vernieuwde route profiteren. De route start bij het bezoekerscentrum Tenellaplas, is circa 3 km lang en is zeer afwisselend. Rolstoelers dienen rekening te houden met het feit dat de route voor een deel binnen het begraasde gebied loopt.

Rondje Tenellaplas

Op iets langere termijn zal een kortere rolstoelroute rond de Tenellaplas worden aangelegd. Ook deze start bij het bezoekerscentrum Tenellaplas. De route zal zoveel mogelijk beantwoorden aan de eisen, die aan een echte rolstoelroute gesteld worden en kan dus zelfstandig door de rolstoeler gebruikt worden. De uitvoering van deze route moet voor een deel ingepast worden in het fietsrondje Voorne omdat beide ter plaatse van de Duinstraat voor een deel samenvallen. Het tijdstip van uitvoering hangt af van de uitvoering van het fietsrondje Voorne.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina