PvdA pleit voor vasthouden werkgelegenheidsprojecten Goeree-Overflakkee

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Op 9 december beslist de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland over de vertaling van het Masterplan‘ recreatie en toerisme Goeree Overflakkee’, mede gericht op het creëren van werkgelegenheid op het eiland.

In afwijking van met de streek gemaakte afspraken lijkt GS de groene afronding bij Port Zélande, de recreatiemogelijkheden van het toekomstige zoetwaterkanaal, en de aanleg van een golfbaan bij Den Bommel te willen schrappen.

De gemeentebesturen van Goeree Overflakkee waren op een aantal punten onaangenaam verrast toen ze werden geïnformeerd over de richting die de besluitvorming van GS ingaat met betrekking tot recreatie en toerisme. GS lijkt van zins, in afwijking van met de streek gemaakte afspraken - o.a. de groene afronding bij Port Zélande, de recreatiemogelijkheden van het toekomstige zoetwaterkanaal, en de aanleg van een golfbaan bij Den Bommel te schrappen.

De PvdA fractie vraagt zich af waarom GS heeft besloten gemaakte afspraken te veranderen en met name ook juist deze projecten die werkgelegenheid zouden verschaffen, zoals de aanleg van een golfbaan. Woordvoerder in deze, Irene van Kooten, benadrukt dat het beter zou zijn wanneer GS eerst nog een keer gezamenlijk bestuurlijk overleg heeft met de gemeenten Goeree Overflakkee alvorens tot bepaalde beslissingen over te gaan.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina