Trein rijdt bonbonwinkel binnen

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In Den Haag is een trein vanochtend rond half twaalf een bonbonwinkel op station Den Haag Centraal binnengereden. Door een nog onbekende oorzaak stopte de trein niet op tijd en schoot door de stootblokken heen, door de achtermuur van de winkel.

Bij het ongeluk vielen geen gewonden. Wel kregen een medewerkster van de bonbonwinkel en de machinist de schrik van hun leven. Beiden worden opgevangen door de NS.

Door de botsing staat een van muren van de winkel op instorten. Uit voorzorg heeft de brandweer de muur gestut. Het busplatform dat boven het treinstation ligt, loopt geen gevaar, aldus een politiewoordvoerster.

Bij het ongeluk is volgens de politie het bovenste deel van de trein door de kracht van de botsing omhooggeschoten, terwijl het onderstel zich in de grond boorde.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Volgens een NS-woordvoerder moet de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat eerst een onderzoek uitvoeren. Wanneer de inspectie klaar is met het onderzoek, is nog onduidelijk. Ook de Raad voor de Transportveiligheid zal een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval instellen.

De NS heeft laten weten dat technici het kapotte treinstel pas kunnen weghalen als het onderzoek is afgerond. Het ongeluk heeft geen invloed op het overige treinverkeer.

Den Haag Centraal is een zogeheten kopstation; een station met doodlopende sporen. Daarachter bevindt zich het voetgangersgebied, alsmede diverse winkels.

(bron: NOS nieuws)

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina