Nederlander heeft dubbel gevoel bij kerst

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Een op de vijf Nederlanders zegt zich te ergeren aan het feit dat met de kerstdagen met geld gesmeten wordt, terwijl op veel andere plaatsen in de wereld mensen in armoede leven. Nederlanders vinden het geven en krijgen van cadeautjes weliswaar leuk, maar het dubbele gevoel blijft desondanks knagen.

Dat blijkt uit het Relaxonderzoek dat Center Parcs liet uitvoeren onder 1.317 Nederlanders, Duitsers en Belgen. De helft van de Nederlanders ergert zich aan het feit dat de kerstspullen vaak al ruim voor sinterklaas in de winkel liggen. De helft van de vrouwen stoort zich bovendien aan de kerstdrukte in de winkels, tegen eenderde van de mannen. Als leukste aan de kerst noemt 52 procent het samenzijn met vrienden en familie. Zes van de tien vrouwen geven bovendien veel om de kerstversiering. Bij de mannen is dat vier op de tien. Vrouwen vinden kerst over het algemeen ook veel leuker dan mannen; 13 procent van de Nederlandse mannen zegt helemaal niets aan kerstmis te vinden. Ook de betekenis van kerst is voor vrouwen anders dan voor mannen. Zien vrouwen de feestdagen vooral als periode van bezinning (17,5 procent), vrede op aarde (27 procent) en naastenliefde (25 procent), een op de vijf mannen ziet in het geheel geen diepere betekenis in kerstmis. In de top-drie van goede voornemens voor 2004 staan in zowel Nederland, Duitsland en BelgiĆ« gezonder leven, meer genieten van het leven en meer tijd voor mezelf nemen. Nederlanders nemen zich verder voor meer tijd te besteden aan persoonlijke relaties en geduldiger te zijn.

(Bron: NU.nl)

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina