2000 hennepplanten in beslag genomen

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Sommelsdijk - Politiemensen van het district De Eilanden stelde maandagochtend 26 maart 2007 met Eneco en de ROTEB, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een loods aan de Dorpsweg in. In de loods werd een hennepkwekerij ontdekt van meer dan 2000 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten. Eneco constateerde dat de benodigde stroom illegaal werd afgetapt en doet aangifte.

Het illegaal kweken van hennep is strafbaar en het levert ook gevaar op voor de omgeving. De elektriciteit benodigd voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt van het reguliere stroomnetwerk. De installatie is ondeugdelijk en belast het netwerk gevaarlijk hoog waardoor dit wordt overbelast, waardoor brandgevaar ontstaat.

Ook de gebruikte chemicaliën leveren een onmiddellijk gevaar op voor de omgeving. Hiernaast veroorzaken hennepkwekerijen stankoverlast. Wijkteam Goeree-Overflakkee zet in op de ontmanteling van hennepkwekerijen en de vervolging van de personen die een hennepkwekerij installeren.

Heeft u het informatie met betrekking tot hennepkwekerijen? Neemt u dan aub contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Dat kan ook anoniem via  “Meld misdaad anoniem” onder nummer 0800-7000.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina