Gratis GFT-compost voor inwoners Goeree-Overflakkee

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In 1993 is gestart met de gescheiden inzameling van het GFT-afval op Goeree – Overflakkee, en met succes. Jaarlijks wordt er op het eiland gemiddeld 140 kilo GFT-afval per inwoner ingezameld. De AVR en de gemeentebesturen zijn blij met dit resultaat.

Als dank voor uw GFT-bijdrage bieden de AVR en de vier eilandelijke gemeentebesturen u het hele jaar door gratis compost aan. De GFT-compost is af te halen bij de Regionale Milieustraat aan de Johannes Polderseweg 19 te Middelharnis, op werkdagen van 08:30 tot 11:45 uur en 13:00 tot 16:45 uur, op zaterdag van 09:00 tot 12:15 uur. Let op deze compost is niet verpakt, u moet dus zelf iets meenemen om de compost in te vervoeren (bijvoorbeeld een vuilniszak of een aanhanger).

Compost is zo gewoon en toch zo bijzonder
Dit is de leus van de Landelijke Compostdag op dinsdag 14 april 2007. Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Daarnaast bespaart composteren ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is (composteren is 40 euro per ton goedkoper dan verbranden). Middels een goede gescheiden inzameling van het afval zorgt u er dus voor dat de hoogte van de afvalstoffenheffing beperkt blijft. Genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren.

Voor meer informatie over compost en de Landelijke Compostdag kunt u terecht op de website www.gft-afval.nl.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina