Vervanging riolering in Dirksland

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In het kader van de uitvoering van het Gemeentelijk Riolerings Plan wordt op 1 mei 2007 gestart met het vervangen van een aantal rioleringen in de kern van Dirksland.

Als eerste wordt de riolering vervangen in het gedeelte van de Philipshoofjesweg, dat is gelegen tussen de Bosdreef en de Oudewei. Vervolgens wordt de riolering in de Wernerlaan vervangen en als laatste de riolering in de Fluzistraat. De hoek gelegen tussen de Beatrixlaan en de Wernerlaan is dan geheel voorzien van nieuwe riolering aangezien in voorgaande jaren ook al gedeelten zijn vervangen. Het leggen van de nieuwe riolering vindt in gedeelten plaats. Er wordt dan ook elke keer maar een gedeelte van de straat opgebroken. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De bestaande riolering wordt, voor zover dat mogelijk is, verwijderd. Dit kan echter niet overal. Waar dit niet mogelijk is wordt de riolering volgeschuimd met schuimbeton. De bewoners zullen hier niets van merken. De huisaansluitingen van elke woning zullen tot op de erfafscheiding worden vervangen.

Voordat gestart wordt met de vervangingswerkzaamheden in een straat worden de bewoners hiervan op de hoogte gesteld door de aannemer, R&B Infrastructuren uit Bergambacht. Nadat de riolering is vervangen en alle bijkomende werkzaamheden zijn uitgevoerd worden de straten van een tijdelijke verharding voorzien. De hoofdrijbanen worden dichtgeblokt met de huidige klinkers. De tegels in de tegelpaden die voor de werkzaamheden worden opgebroken zullen weer worden teruggelegd.

Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden in de genoemde straten begin oktober zijn afgerond. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Na het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden treden er altijd zettingen op. Daarom is er voor gekozen om het straatwerk voorlopig in blokverband aan te brengen. Als de zettingsperiode van de ondergrond voorbij is worden alle verhardingen opnieuw aangebracht, inclusief bijbehorende kantopsluitingen. Alle bestaande verhardingen en kantopsluitingen zullen worden vervangen door nieuwe materialen. Naar verwachting gebeurt dit in het vroege voorjaar van 2008. De bewoners worden hier van tevoren schriftelijk op de hoogte gesteld.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de medewerkers van weg- en waterbouw van de gemeente Dirksland via telefoonnummer 0187-608080.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina