Gaan voor Go(u)d

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De Grieken en Romeinen waren verzot op sport en spel. Het Nieuwe Testament bevat daarom verschillende gedeelten die hier op inspelen. De apostel Paulus legt de lat hoog in het christenleven: het gaat om overwinnen en het behalen van de erekrans!

Dat lukt alleen als je dagelijks werkt aan je geestelijke conditie en leeft volgens Gods spelregels.

Van 13 tot 29 augustus 2004 vinden in Athene de Olympische Spelen plaats. Vanwege deze spelen heeft de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp als motto voor het jaar 2004 gekozen voor het thema ‘Gaan voor Go(u)d’.  Iedere zondagavond in januari (en later verspreid door het jaar) worden sprekers uitgenodigd om over dit thema te spreken. De 1e spreker was zwemkampioen Stefan Aartsen, vervolgens sprak Prof. Dr. Willem J. Ouweneel.

De derde spreker is Ir. Gerard van der Schee, stafmedewerker van de Evangelische Alliantie. Deze week wordt door de Evangelische Alliantie op vele plaatsen in Nederland de Week van Gebed georganiseerd, eveneens onder het thema Gaan voor Go(u)d, welke motto de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp met toestemming van de EA heeft overgenomen.

Enkele jaren geleden was Gerard van der Schee te gast in Ouddorp, waar hij met name bij de jongeren veel indruk maakte vanwege zijn boeiende manier van spreken en de duidelijke uitleg. Hij zal in deze dienst spreken over Gaan voor Goud/Geld en wat daarmee samenhangt.
Deze dienst is tevens de maandelijkse Welkom-Dienst, waarin het Gospelkoor van de Doopsgezinde Gemeente enkele liederen zal zingen. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door Jan Teeuw, orgel, en het Koperensemble.

U bent van harte welkom op zondag 18 januari a.s. -aanvang 18.30 uur - deze bijzondere dienst mee te maken in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden 3 te Ouddorp.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina