Negen maanden zwanger, negen maanden alcoholvrij

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Elk jaar wordt er op 9 september (09-09) wereldwijd aandacht gevraagd voor de gevaren van het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap. In het hele land delen vrijwilligers van de stichting in de week voorafgaande aan 9 september ballonnen en flessenopeners uit. Ook worden posters verspreid onder vroedvrouwen, gynaecologen, consultatiebureaus, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven etc.

Alcohol is giftig
Alcohol is een giftige stof en kan via de placenta zo in de bloedstroom van de ongeboren baby komen. Omdat de lever van de baby nog niet werkt blijft de alcohol lang in het lichaam van de baby en kan het hersenen en andere organen van de baby beschadigen. Naar schatting worden er in de

Westerse wereld ruim 1% van de kinderen geboren met ernstige hersenbeschadigingen als gevolg van het alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap. Deze beschadigingen zijn geheel te voorkomen, heel simpel door gewoon niet te drinken tijdens de zwangerschap!

De gezondheidsraad heeft in 2005 al het gezegd dat er slechts een veilig advies aan zwangere vrouwen kan worden gegeven: namelijk om niet te drinken vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot het moment dat je stopt met het geven van borstvoeding.

Meer informatie
Wilt u meer weten kijk dan op de website www.negenmaandenalcoholvrij.nl.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina