Tv-campagne tegen schulden van start

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Om mensen te waarschuwen tegen het te makkelijk aangaan van schulden, is maandag 1 oktober 2007 een overheidscampagne op televisie van start gegaan onder de naam: Blijf positief. De campagne wijst mensen erop dat zij voorzichtig moeten omspringen met het aangaan van leningen en wijst mensen met schulden tevens de weg naar hulp bij het oplossen van schulden.

De campagne wordt ondersteund door een internetsite (www.blijfpositief.nl), radiospotjes en posters. Het personage Bud uit de tv-spotjes rijdt tevens met een bus door het land om de boodschap van de campagne uit te dragen. Op allerlei evenementen zal hij bezoekers aan een ‘financiële fitheidstest’ onderwerpen.

Meer dan 100 duizend huishoudens hebben betalingsachterstanden. Schulden ontstaan doordat mensen te makkelijk leningen aangaan, of doordat ze door bijvoorbeeld scheiding, werkloosheid of het overlijden van een partner niet meer in staat zijn hun leningen af te lossen.

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreekt van een ‘veelkoppig monster’. “Omdat de oorzaken van schulden zo divers zijn, bestaat er geen simpele oplossing voor het probleem. De campagne is bedoeld om mensen bewust te maken van de gevaren,” zegt de staatssecretaris.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij de oplossing van het schuldenprobleem. Daarom stelt het kabinet in de komende jaren 65 miljoen euro extra voor schuldhulpverlening aan gemeenten beschikbaar. Daarnaast kunnen gemeenten het extra geld van het kabinet voor armoedebestrijding - 160 miljoen euro deze kabinetsperiode - ook deels inzetten om de schuldenproblematiek aan te pakken. De campagne maakt onderdeel uit van een groot pakket aan maatregelen dat het kabinet neemt om de schuldenproblematiek aan te pakken.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina