De “Prins Maurits” opent nieuw schoolpand

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Deze opening vindt plaats na een intensieve periode van voorbereidingen en nieuwbouwactiviteiten. De CBS “Prins Maurits” in Dirksland heeft in de afgelopen jaren een explosieve groei in leerlingaantal doorgemaakt.

Het schoolpand aan de Irenelaan werd hierdoor te klein en ook de locatie aan de Burg. C.Zaaijerlaan, waar de groepen 1 en 2 gehuisvest waren, werd te klein. De basisschool was hierdoor genoodzaakt uit te wijken naar nog een derde locatie, al met al was dit geen fijne situatie om les te geven.

Deze situatie was voor het bestuur aanleiding om in overleg te treden met het gemeentebestuur. En dit resulteerde erin dat het bestuur opdracht kon geven tot de bouw van een nieuw schoolpand waarin groepen 1 t/m 8 gezamenlijk kunnen worden ondergebracht. De “Prins Maurits” is blij met haar nieuwe pand aan de Begonia.

Op DV maandag 29 maart 2004 vindt er een bijeenkomst plaats met een sober karakter waarbij de school haar nieuwe pand officieel zal openen. In verband met het overlijden van prinses Juliana is het programma aangepast.
Onder de genodigden bevindt zich de minister van onderwijs mw. M.J.A. Van der Hoeven. Zij is het die om 12.45 uur de openingshandeling zal verrichten en een kort woord hoopt te spreken. De genodigden zullen aansluitend de school bezoeken voor een korte samenkomst met aansluitend een receptie en de mogelijkheid de school te bezichtigen.

‘s Avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur houdt de school open huis. Belangstellenden worden dan ook in de gelegenheid gesteld het schoolpand te komen bezichtigen.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina