Landelijke primeur; politie neemt scooters in beslag.

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Het Korps Politie Rotterdam - Rijnmond hanteert vanaf woensdag 17 september een ongewoon harde aanpak om de overlast van bromfietsers en scooters drastisch te beperken.

De politie neemt het voertuig in beslag nadat de bestuurder voor de tweede keer een strafrechtelijke overtreding begaat, zoals het opvoeren van vermogen, geluidsoverlast en onverzekerd rijden.

Ook het hinderen van verkeer of het in gevaar brengen van het verkeer, zoals het rijden op het achterwiel de zogenaamde wheelie, leidt tot in beslagname. Deze procedure, in beslagname na de tweede strafrechtelijke overtreding, wijkt volledig af van de landelijke aanpak en mag dus gerust 'ongewoon' genoemd worden. Justitie Rotterdam geeft de politie van het korps Rotterdam-Rijnmond hiermee dan ook een krachtig instrument in handen om even zo daadkrachtig op te treden.
De groep overlastgevers is veelal met naam en toenaam bekend bij de politie. Deze groep zal door gerichte acties op de persoon worden aangepakt. De politie haalt de bestuurders uit de anonimiteit door het aanleggen van dossiers. In deze dossiervorming worden naast verkeersovertredingen, ook andere zaken meegenomen zoals deelname aan straatraces en crimineel gerelateerde activiteiten waarbij de scooter en berijder betrokken zijn.

Naast de reeds bestaande scootercontroles zet het Korps Politie Rotterdam-Rijnmond een speciaal team in (Regionaal Interventie Team Scooteroverlast), Dit team bestaat uit een groot aantal motorrijders op lichte wendbare motoren. Een assistentiegroep bekijkt of er geknoeid is met de scooter en duikt in het verleden van de bestuurder.

De politie maakt met deze nieuwe ASO-aanpak (Aanpak Scooter Overlast) een einde aan het onveilige gevoel dat de burgers hebben, door bet beperken van roekeloos (lees: a-sociaal) rijden door parken, over trottoirs en in winkelcentra. De nieuwe werkwijze is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie arrondissement Rotterdam en het Korps Politie Rotterdam-Rijnmond.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina