Meevaller voor suikerproducenten

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

De Nederlandse suikerproducenten hoeven over het afgelopen productiejaar (juli 2002 - juni 2003) een lagere heffing te betalen over een deel van het suikerquotum dan was voorzien. Dit heeft de Europese Commissie besloten op advies van het Beheerscomité.

Het betreft de heffing op het zogenoemde B-quotum. Het productiequotum wordt voor het jaar 2003-2004 gekort met ruim 215 duizend ton (ongeveer 1,6 procent). In de afgelopen maanden leek die korting veel hoger uit te pakken.
De regelgeving maakt onderscheid tussen drie verschillende quota voor suiker. Het zogenoemde A-quotum is bedoeld om in de Europese suikerbehoefte te voorzien. De producenten betalen hier een heffing over van 2 procent van de suikerinterventieprijs (12,6 euro per ton suiker). Het B-quotum is bedoeld als reserve voor jaren dat er onvoldoende wordt geproduceerd via het A-quotum. Hierover betalen de producenten eveneens een heffing van 2 procent. Daaroverheen betalen zij een jaarlijks vast te stellen heffing. Deze is maximaal 37,5 procent. Voor het afgelopen jaar is deze heffing nu vastgesteld op bijna 20 procent. Vorig jaar betaalden zij nog de maximale heffing van 37,5 procent en een aanvullende heffing van ruim 8 procent.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina