Informatiepanelen ’53 op Omlooproute geplaatst

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

In de maand juli 2004 heeft het waterschap op vijf locaties, verspreidt over het eiland, informatiepanelen geplaatst. Op de panelen staat informatie over de betreffende plek in combinatie met wat er tijdens de nacht van de watersnoodramp in 1953 is gebeurd. De wandelaars van de Omloop zullen eind augustus langs alle vijf de borden lopen.

Na de vorige Omloop verzocht de Stichting Omloop Goeree-Overflakkee het waterschap om, ter nagedachtenis van de watersnoodramp, locaties op het eiland uit te lichten die in de februarinacht van 1953 getekend zijn. Het waterschap heeft vervolgens vijf locaties aangewezen die op de route van de Omloop liggen en daarvoor informatiepanelen laten maken. De Omloopwandelaars, de inwoners van Goeree-Overflakkee en natuurlijk ook de gebruikelijke recreanten, zullen dit jaar bij de ingang van de haven van Ouddorp, naast het klaphek naar de buitendijk, een bord vinden. Net als op de dijk van de Van Pallandtpolder bij het strandje van Middelharnis, op de Kade bij de haven van Den Bommel, op de Heerendijk bij de haven van Oude-Tonge en naast het klaphek naar de buitendijk bij de haven van Herkingen. Op de borden is een foto te zien van de locatie in 1953, er wordt verteld wat er zich daar toentertijd afspeelde en is er een overzicht weergegeven waar de andere vier borden op het eiland te vinden zijn.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina