Nu op de radio: Archipel bij nacht

125 Jaar openbaar onderwijs in Middelharnis

Foto

In 1884, 125 jaar geleden, werd het plan opgevat om in Middelharnis een school voor openbaar onderwijs te openen. Een jaar later opende de openbare lagere school haar deuren voor de eerste maal. De school was gevestigd aan het beneden Zandpad in Middelharnis. Deze locatie is nu bekend onder de naam 'Het Diekhuus'.

De school groeide in korte tijd uit naar een school met een respectabel aantal leerlingen. Op een gegeven moment telde de school 385 leerlingen. En daar was de kleuterschool nog niet bijgeteld. Een groot aantal leerlingen en docenten heeft sindsdien sporen liggen op de openbare school in Middelharnis.

Na een jarenlang verblijf op het Zandpad is de school in 1984 verhuisd naar een nieuwe locatie. Gekozen werd voor de Prinses Marijkestraat. De eerste steen werd gelegd door C. Boeter en de jongste leerling A.J. Vroegindeweij op 30 maart 1984. De school kreeg ook een andere naam. Gekozen werd voor 'Openbare basisschool D'n Tuun'. De naam werd gekozen vanwege de ligging. De school werd gedeeltelijk gebouwd op de gemeentetuin.

Dit 125-jarig bestaan mag niet ongemerkt voorbij gaan. Gedurende een aantal dagen in juli 2009 zullen vele festiviteiten plaatsvinden rondom dit jubileum. Uiteraard mag bij een dergelijk evenement een reünie niet ontbreken. De reünie zal plaatsvinden op zaterdag 4 juli 2009. Het bestuur hoopt veel oud-leerlingen, collega's en iedereen die d'n tuun en het openbaar onderwijs in Middelharnis een warm hart toedraagt en droeg te mogen begroeten.

U kunt zich voor deze reünie aanmelden via: reunie@obsdntuun.nl of via de post: o.b.s. D'n Tuun, Prinses Marijkestraat 1, 3241 VJ Middelharnis. De contactpersonen zijn Marian Slui (0187-487757) en Jacqueline Breeman (0187-487883). Op donderdagavond 9 juli 2009 wordt het 125-jarig jubileum afgesloten met een groot slotfeest (aanvang 17:30 uur).