Nu op de radio: Archipel bij nacht

1e Paal uniek project Molenweg Middelharnis

Starten met een eigen koopwoning is voor veel jongeren financieel moeilijk. Op initiatief van de Rabobank en met medewerking van de gemeente is de Kopersvereniging CPO (Collectief Particulier Ondernemerschap) Molenplein opgericht om het voor jongeren mogelijk te maken hun eigen koophuis te kunnen realiseren.

Het project aan de Molenweg Middelharnis loopt al een aantal jaren en na wat tegenslagen waren de jongeren blij toen Woongoed GO als partner in beeld kwam. De woningbouwvereniging zorgde ervoor dat het project doorgang kon vinden door onder andere garant te staan voor de woningen die nog niet verkocht waren aan te kopen. Tevens en niet minder belangrijk worden er, naast de 18 koopwoningen, ook 10 energie-neutrale huurwoningen voor Woongoed GO gebouwd. "Woongoed GO draagt graag zorg voor de toekomst. Jongeren en starters hébben de toekomst. Samenwerken en duurzame plannen realiseren gaan zo hand in hand".

Energie-neutrale woningen
Woongoed GO treed ook in dit project op als partij die voor woonruimte zorg draagt. Deze zorg nemen ze serieus, niet alleen voor de huurder, maar nu dus ook voor kopers. Ontzorgen heet dat. Duurzaamheid is het sleutelwoord als het om nieuwbouw gaat. Duurzaamheid wordt in de 10 huurwoningen heel ver doorgetrokken. Zover dat de meeste woningen energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat er geen energie voor verwarming en warm water gebruikt wordt van buiten af. Over zorgeloos wonen gesproken...
Aannemingsbedrijf Kroon uit Den Bommel zal alle 28 slimme woningen gaan bouwen. Slim omdat de woningen zo energiezuinig zijn en de droom van deze koopstarters ermee verwezenlijkt wordt.

Eerste paal
Woensdag 3 april 2013 werd de eerste paal geslagen door burgemeester Kleijwegt. Voor hem zijn eerste paal in de nieuwe gemeente. "In deze tijd waar meer bouwprojecten stilgelegd worden dan gestart ben ik trots dat ik, in de korte tijd dat ik hier de gemeente mag besturen, dit project mag starten met het slaan van de eerste paal" aldus de burgemeester. "Woongoed GO heeft zijn maatschappelijke verantwoording genomen en dat is een geweldig compliment voor hen".
Hij zei dat tijdens de informele borrel op het kantoor van Woongoed GO na het officiële moment aan de Molenweg. Een zichtbare blije en trotse voorzitter van de kopersvereniging, M. Vreeswijk, bedankte iedereen die aan het project meewerkt en meegewerkt heeft. Ook directeur van Woongoed GO, S. van Nieuwaal, sprak nog een kort woord. Hij feliciteerde alle betrokkenen en benadrukte dat hij soms moe wordt van de geluiden over de woningcorporaties in het algemeen. Alsof er qua sociale volkshuisvesting niets meer mogelijk is, alles tot stilstand is gekomen en de instorting nabij is. Er zijn nog heel veel gezonde woningcorporaties. "Wij laten zien dat we voor woningzoekenden, de bouw, de economie, de werkgelegenheid, kortom de samenleving veel kunnen betekenen".

Naar verwachting zullen de nieuwe koop- en huurwoningen eind 2013 begin 2014 opgeleverd worden. Heeft u vragen over de verhuur of bent u geïnteresseerd in de twee nog resterende koopwoningen kunt u contact opnemen met Woongoed GO en vragen naar A. Groenendijk woonconsulent via telefoonnummer 0187-471071 of info@woongoedgo.nl.