Nu op de radio: Archipel in de ochtend

24e Truckrun Goeree-Overflakkee succesvol

Foto

Zaterdag 16 juni 2012 organiseerden de chauffeursvereniging Flakkee en Hernesseroord de truckrun met de bewoners van Zuidwester. Voor de 24e keer kwamen de chauffeurs van Goeree-Overflakkee naar Middelharnis toe om de bewoners op te halen voor een rondrit over Goeree-Overflakkee vanuit Middelharnis naar Ouddorp en terug.


De chauffeursvereniging, ooit gestart rondom het Havenhoofd van Middelharnis om de sociale contacten tussen de chauffeurs te onderhouden, heeft voor de bewoners van Hernesseroord een speciaal plekje in haar hart, vandaar ook dat de chauffeurs graag tijd vrij maken voor de truckrun. Vanaf een uur of acht kwamen de eerste trucks aan op het terrein van Hernesseroord en konden de chauffeurs onder het genot van een bakje weer even bijkletsen. Omstreeks half tien gingen de chauffeurs zachtjes aan naar hun trucks toe om te zorgen dat de bewoners in konden stappen. Niet alleen de bewoners van Hernesseroord mogen mee, maar de dag is voor alle andersbegaafden van het eiland. De facilitaire dienst van de Zuidwester draagt zorg voor de coördinatie hiervan.

Kort voor het vertrek bleek dat er een aantal bewoners geen plaats kon vinden in de trucks en aanwezige (rolstoel)bussen. Gelukkig kon er in no time nog een extra bus geregeld worden. Om 10:20 zette de stoet zich in beweging met 152 voertuigen richting Ouddorp. Als gewoonlijk was er onderweg weer veel bekijks van de bevolking om de langs trekkende stoet toe te kunnen zwaaien. De bewoners kijken al lang reikhalzend uit naar deze rit en dat geeft aan hoe je met kleine dingen mensen zo gelukkig kunt maken. Een rondje met een truck, veel mensen langs de weg en een heerlijke picknick in het Ouddorpse geeft zoveel plezier.

Op de Punt in Ouddorp was inmiddels alles al in gereedheid gebracht om de gasten en de chauffeurs te ontvangen. Broodjes, koffie, slaatjes, melk alles stond gereed zodat in de rustpauze iedereen weer op krachten kon komen voor de terugreis. Een terugreis die evenals de heenreis, door de inzet van de verkeersregelaars en politie weer vlekkeloos verliep. Ondanks de verschillende wegwerkzaamheden verspreid over alle gemeenten liep alles op rolletjes. Rond 4 uur waren allen bewoners weer terug op Hernesseroord en werd er weer afscheid genomen van elkaar. Op naar de 25ste editie van 2013 waarin de chauffeursvereniging ook haar 50-jarig bestaan viert en Hernesseroord haar 40-jarig jubileum. Dat beloofd dus een groot feest.

Kijk voor meer foto's in het fotoboek van Wilko van Dam.

Ook Bram van Broekhoven maakte een fotoreportage.